Hvert år sker der desværre mange badeulykker i Danmark ved vesterhavet. Ofte er det ikke danskere der mister livet – men turister. Derfor er det vigtigt at gøre turisterne opmærksomme på de 7 baderåd, hvis man selv er på stranden. Det kan redde liv! Hvis man ikke kan huske de 7 baderåd vil det blive fortalt kort – men grundigt i denne artiklen.
Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af hvor den nærmeste redningspost er – og læse instruktionen inden man begiver sig ud i vandet.
Man skal heller ikke bade i hårdt vejr, hvis man er beruset eller alene. Det er også vigtigt at mærke sig nummeret på den sti i klitterne man er gået ned af til selve stranden. Når der er stille vejr kan det også være farligt, så vigtigt at være opmærksomme på farlige understrømme – derfor skal man ikke bade med gummidyr osv, da strømmen nemt fører dem til havs.
Og på grund af understrømmen bør man bruge badetorv når børnene bader. Man skal heller ikke gå længere ud end vandet står til taljen. Det er også vigtigt at have mobilen med på stranden så man hurtigt kan ringe 1-1-2.