Stenslag i din bilrude kan være en plage, men de betyder ikke nødvendigvis, at du skal udskifte hele ruden. Der er et par forskellige måder, hvorpå du kan reparere stenslag, afhængigt af størrelsen og dybden af stenslaget. For små splinter kan du bruge en klar neglelak eller superlim til at udfylde splinten og forhindre den i at sprede sig. Ved mellemstore flænger kan du bruge en klar epoxyharpiks til at udfylde flangen og skabe en glat overflade. Ved store splinter kan det være nødvendigt at udskifte hele glasstykket. Du kan dog undgå dette ved at vedligeholde din bil regelmæssigt og holde den ren.

hvis skaden er sket, skal du kontakte en mekaniker – reparation af stenslag københavn.

Mekanikeren skal fjerne den gamle rude og erstatte den med en ny. Processen begynder med at fjerne det gamle vindue. Mekanikeren skal bruge en boremaskine til at fjerne de skruer, der holder vinduet på plads. Derefter skal mekanikeren bruge en spartelkniv til at fjerne den gamle fugemasse omkring vinduets omkreds. Når den gamle fugemasse er blevet fjernet, skal mekanikeren bruge en brydestang til at fjerne beklædningen rundt om vinduet. Endelig skal mekanikeren bruge en skruetrækker til at fjerne de skruer, der holder vinduet på plads.

Det næste skridt er at installere det nye vindue. Mekanikeren skal bruge en boremaskine til at bore huller til de nye skruer. Dernæst skal han påføre ny fugemasse omkring omkredsen af nyt vindue. Når fugemassen er på plads, bruger han skruetrækkeren til at montere de nye skruer. Til sidst bruger han spartelkniven til at påføre ny fugemasse rundt om det nye vindue.