Et tæppe er et stort eller småt stykke tekstil, der alt andet lige kan være lavet af nogle forskellige materialer. Man kan bruge dem til at holde varmen med, eller man kan bruge dem som en form for beklædning viklet om kroppen eller mod jordkulden. Det er også knyttet eller vævet og meget gerne med nogle kunstnerisk udsmykninger, og det kan enten findes som væg- eller gulvtæppe.Orientalske tæpper kan være vævede eller knyttede. Tæpper kan også forekomme i en eller anden flise-lignende stykker, heraf navnet tæppefliser.
Man kan lave et tæppe selv hvis det er man ved hvordan.. Der er nogle teknikker man kan vælge at bruge, og en af dem foregår på den måde, at man trækker løkker gennem et stykke åbent vævet lærred. Det er faktisk overraskende holdbart, og det er alt andet lige noget som holder meget. Arbejdet foretages med en smyrnanål, der oprindeligt var en hæklenål. Smyrnasyning på den måde er ergonomisk skadeligt. Derfor var der brug for en anden måde at gøre det på, og det kom der sandelig også.

Et tæppe med betydning

Der findes som sagt mange forskellige designs i dag, og det er alt andet lige også noget man kan kigge igennem her på nettet, men der er også tæpper der bare har en dybere mening end de andre, Man kan blandt andet få et kelim tæppe, og der ligger noget af en historie bag kelim tæpper. Det er noget man bruger som et symbol, og det er i nogle kulturer brugt til at vise ens værdighed overfor ens forældre. Der er nogle forældre som giver det til deres børn fordi de har fortjent det, og fordi de har gjort dem stolte. Det er alt andet lige ikke det man tænker om kelim modellen, desuden har kelim også nogle meget unikke designs hvilket også gør dem meget modtageligt overfor mange husstande. Man kan købe et kelim tæppe her på nettet.